Bun venit pe site-ul festivalului "Vadul lui Woodstock"

Image

Concertul pentru a doua zi a festivalului va avea loc pe scena bazei de odihna "Zimbet" care este situata la 200 metri de staionul orasenesc unde va fi concertul de pe 21 mai si unde se vor caza majoritatea spectatorilor care raman peste noapte.

Orarul si lista formatiilor participante se vor da publicitatii -maine, 19 mai.Image

În atenţia artiştilor care sunt incluşi în programul festivalului!:

În legatura cu posibila lipsa a formaţiilor din transnistria pe motive care nu depind de organizatorii festivalului, sunt posibili schimbari majore în programul festivalului.

Rugam insistent ca formaţiile sa se prezinte cu cel putin 1,5 ore până la timpul anunţat pentru eşirea lor în scena ca să fie evitate careva suprapuneri si să nu fie ratată evoluarea sa la festival!10.00 Sosirea participantilor

9,00-11.30 Soundcheck pentru oaspetii festivalului
ora 11.45 Deschiderea festivalului
12.00-12.30 El Pepino Feliz - Chisinau, Moldova
12.30-13.00 Krilya - Bender, Transnistia
13,00-13,30 Street Symphony - Chisinau
13,30-14,00 Offtime - Tiraspol, Transnistria
14,00-14,30 Timur i ego comanda -Chisinau
14,30-15,00 Sweet mama jamma`s mojo juice - Chisinau
15,00-15,30 Life Frames - Chisinau, Moldova
15,30-16,00 Haos - Tiraspol, Transnistria
16,00-16,30 Deadline -Chisinau, Moldova
16,30-17,00 Sound Park - Moldova, Chisinau
17,00-17,30 The Feedback - Bender, Transnistria
17.30-18.00 Demonocracy - Moldova, Chisinau
18,00-18,30 Paralela 47 - Moldova, Chisinau
18,30-19,15 Grimfaith - Kiev, Ucraina
19,15-20,00 Snails Chisinau,Moldova
20,00-20,45 Gandul Matei - Chisinau, Moldova
20,45-21,45 Travka, Bucuresti, Romania
21,45-22,30 Ricochet, Minsk, Byalarus
22,30-23,15 Todo -Chisinau,Moldova
23,45-00,00 Inchiderea festivalului


ImageŢinând cont că festivalul nostru este o actiune totalmente apolitica, se va restricţiona admitera persoanelor cu însemne politice, se va interzice orice forma de agitatie electorala printre spectatori şi participanţi, nu se vor admite grupuri de oameni care distinctiv vor utiliza în masă însemne sau obiecte de garderoba cu culori specifice ale partidelor antrenate in campanie. Se va interzice accesul pentru orice fel de mesaje din scena pentru candidaţii la orice posturi publice, persoaneleor lor de încredere, altor reprezentanţi ai lor.


Image

Vezi cine sunt oaspetii festivalului din acest an accesand link-ul de mai jos:

http://peacefestivalmd.com/pages/guestsImage


Pe durata festivaluilui se va desfăşura un "târg al ONG-urilor" din ţară.

La el, pentru moment, au subscris 6 organizaţii din Moldova ţi altele 2 din transnistria.

Peste 2 săptămâmi va avea loc un seminar de planificare a acţiunilor ce vor demara la festival.

Imediat după el vom publica aici programul de activităţi propuse.Image

Afisul festivalului nu a suferit prea mari modificari in design-ul sau in comparatie cu anii trecuti:
ImageImage

Comitetul organizatoric al festivalului "Vadul lui Woodstock" organizeaza pentru al cincea oara consecutiv, un festival de muzica in format strict "live" care are loc pe malul Riului Nistru la Vadul lui Voda.

Acest festival nu inzadar poarta numele vestitului sau predecesor "Woodstock"- semnificatia sa fiind aceiasi - promovarea pacii si nonviolentei, care credem ca in actualul context al relatiilor, sau mai bine zis a lipsei lor, dintre oficialitatile tarii noastre si cele transnistrene, ar putea fi o alternativa palpabila - un dialog direct dintre oamenii simpli.

Faptul ca in anul 2010 cea de a patra editie a fost una de succes, ne incurajeaza si ne face sa credem ca ca acest bun inceput trebuie sa traiasca si mai departe.

Sub motoul "Rebuilding Bridges"(Reconstruirea podurilor), avem convingerea ca este foarte actual de a consacra acest festival revenirii la un dialog intre oamenii simpli, oamenii de arta de pe ambele parti ale Nistrului, cu participarea artistilor din tarile vecine, pentru a construi o punte spirituala ce-ar promova in toata istoria sa o politica pacifista, una de caritate.
Mai mult ca atit! - acest eveniment de acum a devenit o traditie multasteptata de catre muzicienii si spectatorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Accentul principal se va pune pe folosirea limbajului international al muzicii pentru a demonstra simplitatea si eficienta intrunirilor dintre oameni de cultura, arta, jurnalisti etc., posibilitatea de a initia un dialog de "jos", un dialog necoditionat.

In zilele de 21-22 mai 2011pe stadionul din or.Vadul lui Voda va avea loc desfasurarea festivalului de muzica live "Vadul lui Woodstock" - a 5-a editie. Acest eveniment se va bucura de sustinerea Primariei or.Chisinau si Primariei or. Vadul lui Voda, a misiunii OSCE din Moldova si Ambasadei SUA in Moldova. Evenimentul este sprijinit pe larg de un sir de ONG-uri din tara, care ,traditional, petrec o multime de activitati propagatoare in domeniul apararii drepturilor omului, ecologie, antidrog/antiSIDA, etc..

Evenimentul este mediatizat pe larg de mas-media din tara si este sprijinit si de un sir de sponsori comerciali. Speram in continuare sa se alature acestei echipe si alta lume buna, mecenati si oameni ce tin cu adevarat la integritatea si cultura acestei tari.

Festivalul nu este unul comercial. Organizatorii lui tind sa aduca publicului muzica vie - muzica de orice gen, muzica de calitate.

Spre marea noastra satisfactie, editiile precedente ne-au dovedit a cita oara prezenta dorintei de comunicare si a spiritului creativ intre oamenii ce fac muzica din suflet si pentru suflet, oameni dotati cu talente inedite, de altfel ca si tot poporul acestei tari.

Credem ca oricum procesul odata pornit nu va mai reversa, si legaturile aparute intre noi, reprezentantii artei muzicale si a admiratorilor ei, de pa ambele cioburi ale tarisoarei noastre, pe viitor se vor intari numai!

El nu intruneste in sine careva elemente de concurs al abilitatilor muzicale sau profesionale, ci doar un concurs de mesaje catre societate - la editiile trecute - un concurs al mesajelor pacifiste.


Aducem adinci multumiri Ambasadei SUA in R.Moldova, Misiunii OSCE in R.Moldova, Departamentului cultura a municipiului Chisinau, ARCI Moldova si Primariei or.Vadul lui Voda pentru sustinerea financiara la organizarea festivalului!
Multumiri colegilor de la Amnesty International, CReDO, AVI Moldova, Salva Eco si altor ONG-uri care au contribuit nespus de mult la organizarea festivalului!
Multumim tuturor celor care nu au ramas indiferenti fata de acest eveniment!
Multumim oaspetilor festivalului care au participat la el !